Blinde studenten openen ogen van medeleerlingen

Blinde studenten openen de ogen van medestudenten tijdens een les boetseren op school.

In de klas op Clovis East, een Highschool in Californie USA, wordt flink gelachen terwijl er wordt geboetseerd. De opdracht is om een 3D vis te maken van klei. Maar tijdens de les moeten alle ziende kinderen een blinddoek voor. Het werk dat uit hun handen komt is reden toch lachen. De meeste bakken er niets van.

Dat geldt niet voor twee blinde studenten in de groep. Cheng Xiong en Doua Xiong. Beide waren zij  blind sinds de geboorte. Lerares April Pair legt uit dat ze met de lessen de kinderen begrip wil leren voor de blinde medemens.

De geblinddoekte studenten hebben geen benul van afmetingen, kleur of vorm. Student Michael zegt; ik heb werkelijk geen idee wat ik doe. Volgens mij zitten de vinnen te hoog, de staart scheef en de ogen op de verkeerde plaats. Maar ik doe m’n best.

Als de blinddoeken af mogen lacht Michael. Een kleuter kan het beter. Wel is er meer begrip ontstaan voor de Xiong broertjes. Een paar leerlingen helpen nu bij de navigatie om uit het klaslokaal te komen. Maar het is doel is bereikt. Als in de toekomst leerlingen actief zijn in het bedrijfsleven zullen zij werken met (visueel) gehandicapten. Het zal ze begrip geven en hopelijk wat meer geduld voor hun collega’s.

Bron: The Fresno Bee, 23 september 2016

 

0 comments on “Blinde studenten openen ogen van medeleerlingenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *