Blinden als Persoonlijk Assistent in Verkeer

accident-car-communication

Blinden laten automobilist veiliger rijden

De vernieuwde app van Vipconn wil in de nabije toekomst ook blinden en slechtziende mensen inzetten als persoonlijke assistent (PA) voor automobilisten.

Via de app, die tijdens het rijden automatisch alle andere apps op de smartphone blokkeert, kan de bestuurder de PA nummers laten bellen die alleen in diens telefoon staan. Daarnaast kan hij afspraken maken, reserveringen, bestellingen of andere zaken regelen.
“Door zich als PA aan te melden kunnen mensen die aan huis gekluisterd zijn wat bijverdienen, maken ze meer sociaal contact en leveren ze tegelijkertijd een bijdrage aan de verkeersveiligheid,” vertelt bedenker Piet ter Schure van Vipconn.

Het uiteindelijke doel is om ook blinden en slechtzienden hiervoor in te zetten.

Vipconn is hiervoor bezig een samenwerking aan te gaan met de Stichting Accessibility, die de toegankelijkheid van internet en digitale media voor blinden en slechtzienden en andere mensen met een beperking wil verbeteren.
Samen met een groot telecombedrijf is Vipconn bezig het servicepakket van de app uit te breiden.
Behalve bellen, afspraken in de agenda zetten, sms’en en zaken opzoeken op internet, kan de PA straks ook maaltijden, bioscoop- of concertkaartjes bestellen, een restaurant reserveren of zelfs de thermostaat thuis instellen.
,,Zo verandert de app in een Uber-achtig model om tijdens het rijden je eigen persoonlijke assistent in te schakelen.

Veiliger op de weg

Telefoongebruik en rijden wordt hierdoor in één klap wel mogelijk en zelfs veel beter en relaxter omdat de bestuurders bijna hun volle aandacht op de weg kunnen houden,” stelt Ter Schure. ,,Het is frustrerend te horen en te zien dat er zoveel wordt gesproken over dit probleem, terwijl er nog steeds heel veel leed is, iets dat zeker voorkomen kan worden door tijdens het rijden consequent niet op je telefoon of het scherm van de auto te kijken. Door het gebruik van deze oplossing laat je zien dat je wel respect hebt voor je medeweggebruiker en dat je, door het gebruik, ook anderen weer aan een baan helpt. Dus dubbel zo sociaal zijn in plaats van doorgaan in onze eigen gecreëerde asociale vrijheid.”

Bron: Autoleasewereld, 15 januari 2018

0 comments on “Blinden als Persoonlijk Assistent in VerkeerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *