Blindenvertolking bij theater festival

Volop audiodescriptie bij theatervoorstellingen in augustus en september

Vakantie? Niet voor de blindentolken van Komt het Zien! Zij zijn druk bezig met het voorbereiden van audiodescriptie in augustus en september: drie voorstellingen bij Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch en twee theaterspektakels van Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden.

Blindentolk bij De Reuzen en Stormruiter

Wie van spektakel houdt moet deze zomer in Friesland zijn! Ongeëvenaard zijn de ‘Reuzen’ van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Wezens zo hoog dat ze ver boven de gebouwen uitsteken. Drie dagen lang lopen de 15 meter hoge reuzen door Leeuwarden en een blindentolk doet verslag! Bij muziektheaterspektakel ‘De Stormruiter’ waant het publiek zich in een kustlandschap aan de Waddenzee. Het decor is maar liefst 100 meter breed en 50 meter diep. Op de speelvloer ligt zand. Zestig vrachtwagens vol, om precies te zijn. De cast is al net zo groot met honderd Friese paarden, Ellen ten Damme, vele andere topacteurs en muziek van de Wëreldbänd.

Theaterfestival Boulevard

Drie heel verschillende theaterpareltjes met blindentolk spelen in augustus in ‘s-Hertogenbosch. De danstheatervoorstelling ‘Juliet and Romeo’ is in Engeland een regelrechte hit, het verhaal gaat verder waar Shakespeare eindigde. Over ‘Gesualdo’ van De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor schreef de Volkskrant: “onweerstaanbare mix van vreemde, bloederige taferelen enerzijds en prachtige muziek anderzijds”. En tot slot de korte familievoorstelling ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’ van Theater Artemis, oergeestig en briljant in zijn eenvoud.

kaartverkoop

De Reuzen zijn gratis toegankelijk. Om gebruik te maken van de blindentolk is vooraf aanmelden wel noodzakelijk. Alle voorstellingen van De Stormruiter zijn uitverkocht (100.000 verkochte kaartjes!), maar speciaal voor gebruikers van audiodescriptie heeft Komt het Zien! extra kaarten kunnen bemachtigen. Snel reserveren is wel nodig, want vol=vol! Info over data van alle voorstellingen, het aanmelden en reserveren staat in de agenda van Komt het Zien!: www.komthetzien.nl/agenda

Bron: Persbericht Komt het Zien

0 comments on “Blindenvertolking bij theater festivalAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *