CBB presenteert HSV-grootletterbijbel

Onlangs heeft de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, een grootletteruitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling gepresenteerd. Deze is voortgekomen uit een samenwerking met stichting Herziening Statenvertaling, uitgever & drukker Royal Jongbloed en de CBB.

Uit handen van dhr. I.A. Kole, bestuurssecretaris van stichting HSV, mocht mevr. J.A. den Dunnen een exemplaar ontvangen. Zij is slechtziend en penningmeester van de NCB, de Nederlands Christelijke Blinden- en slechtzienden Belangenvereniging. De NCB heeft op verschillende wijzen de CBB gesteund in het uitbrengen van deze grootletteruitgave van de Bijbel. Twee bestuursleden van de NCB waren dan ook bij deze overhandiging aanwezig. Zowel stichting HSV als de NCB spraken hun dankbaarheid uit voor het uitbrengen van deze grootletterversie en verheugen zich dat hiermee een nieuwe doelgroep bediend wordt.

De CBB zet zich al meer dan 100 jaar in voor iedereen met een leesbeperking. Met deze opgebouwde kennis en ervaring heeft de CBB de grootletterversie geproduceerd om te voldoen aan de vraag naar deze vertaling van de Bijbel. Zo zijn de letters extra groot, zit er veel ruimte tussen de regels en heeft het ondoorzichtige papier een goed contrast. Deze ingebonden Bijbel bestaat uit zeven handzame delen met leeslinten en wordt geleverd met een opbergbox.

Bij de CBB kan men via het telefoonnummer 0341-56 54 99 of het e-mailadres info@cbb.nl de grootletteruitgave voor €89 bestellen, beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking.

0 comments on “CBB presenteert HSV-grootletterbijbelAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *