Nieuw Leven

NieuwLeven

Aangrijpend levensverhaal

Nieuw Leven is een aangrijpend verhaal van de in Katwijk woonachtige Binh Tay Nguyen.

Het leven van de voormalige nieuwslezeres, journaliste en tolk is opmerkelijk. Binh werd geboren in de Chinese stad Kunming, vlakbij de Vietnamese grens, uit Vietnamese ouders. De eerste twintig jaar van haar leven speelden zich in het China van Mao Zedong af. Als jonge vrouw besluit ze om in haar communistische vaderland Vietnam deel te nemen aan de oorlog tegen de Amerikanen. Omdat ze geen gehoor wilde geven aan opdrachten van het regime en in de gevangenis dreigde terecht te komen, verliet ze noodgedwongen haar geliefde Vietnam. Berooid kwam Binh met haar gezin via Oost-Europa in Nederland terecht. Hier vroeg ze asiel aan.

Het boek

‘Nieuw Leven’ geeft een beeld van haar ongelooflijke, maar vooral wonderlijke levenspad. Een aantal malen ontsnapte Binh ternauwernood aan de dood. Werd zij van bovenaf beschermd? Uiteindelijk ziet Binh die bescherming als een geschenk uit de hemel. Als dank aan God en vanwege de innige wens haar levensverhaal met anderen te delen, schreef zijn samen met Cees Smit dit ontroerende boek in de herfstjaren van haar leven.

De slechtziende Binh Tay heeft haar verhaal in samenwerking met de blinde auteur Cees Smit opgetekend. Het boek zal tevens verkrijgbaar zijn in braille – en in gesproken versie.

fragment

Boek presentatie

Op zaterdagmiddag 6 oktober 2018 zal aan het Tripodia Hoornesplein 155, 2221 BE Katwijk aan zee de boekpresentatie plaatsvinden van Nieuw Leven, geschreven door het auteurs duo. Met openbaar vervoer is de zaal bereikbaar met de buslijnen 30 en 37.

Als u deze unieke boekpresentatie wilt meemaken, dan is aanmelding vóór 2 oktober noodzakelijk in verband met de catering (Binh: 07-4081779 of Cees: 071-5316374).

Nieuw Leven is vanaf eind september 2018 uitgegeven door Scholten uitgeverij te Zwolle.
T: 038-3030222
e: info@scholtenuitgeverij.nl
www.scholtenuitgeverij.nl

ISBN 978-94-92959-02-7
Het boek telt 572 pagina’s
Prijs € 19,50

Nieuw leven is in alle boekwinkels en een aantal internetsites in ons land verkrijgbaar.
Een gesproken Daisy versie of een braille exemplaar kan worden verkregen bij de stichting Passend Lezen te Den Haag (070-3188500)

 

NieuwLeven

0 comments on “Nieuw LevenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *