CBB opent nieuwe opnamestudio’s

v.l.n.r. Aimée Streefland (directeur ‘Het Pakhuis), Gerard Cornet (directeur CBB), Natalie Overkamp (mede-eigenaar ‘Ermelo van NU’), Laurens Klappe (wethouder Ermelo)

Feestelijke opening nieuwe opnamestudio’s CBB & feestelijke bijeenkomst driehoeksmatch Beursvloer Ermelo

Op 15 mei 2017 was er een feestelijke bijeenkomst bij de CBB in Ermelo. De CBB, de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, heeft in 2016 maar liefst 4 nieuwe opnamestudio’s gebouwd. Met het inspreken van dit persbericht heeft de wethouder van Ermelo de heer Klappe met de portefeuille gezondheidszorg, jeugd en onderwijs, burgerparticipatie en cultuur, de nieuwe opnamestudio’s voor geopend verklaard.

Met de komst van de nieuwe, professionele studio’s ligt het totaal aantal studio’s in Ermelo nu op 8. Samen met de geautomatiseerde braillestraten kan er zo nog beter voorzien worden in de vraag naar lectuur en informatie in braille, grootletter, digitale en gesproken vorm. Dit wordt gedaan zodat iedereen met een leesbeperking kan blijven lezen, zoals blinden, slechtzienden, dyslectici en mensen met reuma.
Deze opening werd gecombineerd met een feestelijke bijeenkomst naar aanleiding van een gemaakte driehoeksmatch op de Beursvloer.

De Beursvloer is een concept, waarbij zo’n 40 bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en met gesloten beurs onderhandelen over vraag en aanbod. Tijdens de Beursvloer vorig jaar in Ermelo is er een bijzondere match gemaakt tussen maar liefst drie partijen: nieuwswebsite ‘Ermelo van NU’, museum ‘Het Pakhuis’ en de CBB. De resultaten daarvan zijn die middag gepresenteerd.
‘Ermelo van NU’ heeft een wervend promotiefilmpje gemaakt voor nieuwe inlezers voor de CBB. In ruil daarvoor heeft de CBB informatie in braille op plastic platen, etiketten en in boekjes gezet voor ‘Het Pakhuis’ Daardoor kunnen blinde bezoekers de huidige en komende tentoonstellingen bezoeken en zelfstandig informatie lezen. Een mooi voorbeeld hoe lokale organisaties elkaar kunnen steunen om anderen weer te helpen.

De heer Klappe sprak nog de wens uit dat de nieuwe opnamestudio’s van de CBB vele boeken in gesproken vorm mogen opleveren voor mensen met een leesbeperking.

Eén van de opname studio’s is in november 2015 gedoneerd door de NCB.

0 comments on “CBB opent nieuwe opnamestudio’sAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *