Op reis met NCB Rotterdam

Poortvliet Museum

Verslag van het reisje van de NCB, afdeling Rotterdam op 24 augustus j.l.
door: Marco Elenbaas

Op donderdag 24 augustus 2017 vond het jaarlijkse reisje van de NCB, afdeling Rotterdam plaats. Deze keer hadden 16 personen zich aangemeld en daardoor was het busje van Verschoor Reizen niet zo groot. Via diverse opstapplaatsen bracht onze chauffeur ons naar Restaurant de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland, waar we rond 10.15 uur welkom geheten werden en voorzien werden van koffie of thee en een lekker gebakje. Om 11.00 uur stapten we weer in de bus, waar onze gids, de heer Vingerling, de eigenaar van het Restaurant, zich bij ons voegde. We maakten een mooie rondrit door de Hoekse Waard. Tijdens deze rondrit vertelde dhr. Vingerling, ons van alles over het ontstaan van De Eendrachtshoeve en de evenementen die daar zoal plaats vinden. Ook wist hij het nodige te vertellen over de watersnoodramp, die ook de Hoekse Waard niet bespaard is gebleven.
Om 12.10 uur arriveerden we opnieuw bij ons stamrestaurant van die dag, waar we de lunch geserveerd kregen. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens flink bij te praten. Omdat we op tijd bij het pontje moesten zijn dat ons naar Tiengemeten zou brengen, besloot dhr. Reinders rond 13.00 uur de maaltijd.

’s Middags was er een druk programma. Eerst bezochten we het Rien-Poortvliet-museum. Hier werden we rondgeleid door een gedreven gids die ons liet kennismaken met allerlei facetten uit het leven van deze bevlogen kunstenaar. Hoe hij opgroeide in Flakkee in een streng gereformeerd gezin. Hoe hij graag naar de kunstacademie had gewild, dit vanwege het daaraan verbonden imago niet mocht en zich, als gevolg daarvan, zelf ontwikkeld heeft tot de kunstenaar, die hij geworden is. Ook werd aandacht besteed aan de expositie “Landleven” die dit jaar in het museum te zien is. De veelzijdigheid van Rien Poortvliet wordt in deze expositie getoond met een selectie uit zijn werken die hij gemaakt heeft voor zijn boeken.

Aansluitend aan dit museumbezoek, namen we ook nog een kijkje in het landbouwmuseum, dat slechts enkele meters van het Rien Poortvliet-museum verwijderd was. We hebben daar ook een rondleiding gekregen en konden allerlei voorwerpen bekijken. Ter afsluiting van het middagprogramma besloten we nog even van het mooie weer te genieten en een drankje te nuttigen op een terras. Om 16.30 uur ging de bus weer op de pont, waarna een ieder weer naar de gewenste uitstapplaats werd gebracht. En zo kwam aan deze gezellige NCB-dag een einde.

0 comments on “Op reis met NCB RotterdamAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *