Van het bestuur: fijne nazomer

Het is op dit moment 26 graden, wat een warme tropische zomer hebben we dit jaar, zeg. Ik hoop dat u er een beetje tegen kunt. Er zijn afgelopen dagen veel heftige regenbuien over het land getrokken en als ik dan denk aan de zon, de regen en het onweer komt er een Bijbeltekst in mijn hoofd.

Eigenlijk wel meerdere teksten maar ik moet denken aan wat Paulus schrijft aan de gemeente van Thessalonicenzen. Hij schrijft daar: Verblijdt u altijd. Bidt zonder ophouden Dank God in alles; want dit is de wil van Christus Jezus in u. (1 Thessalonicenzen 5:16-18)

Zoeken naar lichtpuntjes en dankbaar zijn door hitte en zorgen heen. Dat vraagt volharding en dat leidt tot betrouwbaarheid en betrouwbaarheid tot hoop. En deze hoop zal niet beschaamd worden want,  IK heb je lief met een eeuwige liefde. Wat een Genade.

Door de besluiten van de regering om de ziekte corona onder controle te krijgen waren er velen die een geplande operatie niet konden ondergaan. Gelukkig is dat versoepeld en zijn ze in de ziekenhuizen weer begonnen de achterstand op te pakken. Ik weet dat er onder onze leden ook wachtenden waren op een oproep. Van sommigen heb ik ook gehoord dat het al is gebeurd.

Zo ook met mij. De staar van beide ogen is verwijderd en dat gaf onmiddellijk meer licht. Heerlijk is dat, maar door de natte macula die ik heb moest ik weer voor een prik zoals dat heet en dat ging mis. Ze raakte de nieuwe lens en onmiddellijk was alles zwart. Dat bleek bloed te zijn. Gelijk alle onderzoeken gehad of en welke beschadiging dat zou geven. Afwachten en liefst zittend slapen. Na drie dagen was het wat minder en daar ben ik zeer dankbaar voor. Geregeld terug naar het ziekenhuis en als het niet wegtrekt opnieuw een operatie.

In de vorige ‘Onze Gids’ had ik gevraagd of u nog tegen problemen aanliep i.v.m. de maatregelen. Dhr. Berghuis reageerde daarop en was positief hoe hij was bejegend in ‘zijn’ supermarkt. In de begintijd mocht hij een briefje afgeven en dan haalde ze zijn boodschappen op en de grote boodschappen haalt hij nu met de buurvrouw. Soms loopt hij mee de winkel in en als het druk is wacht hij even. Ook haalt hij graag brood bij de bakker en vlees bij de slager en dat gaat als vanouds. Hij wilde hiermee de mantelzorgers en de buurvrouwen even in het zonnetje zetten.

Ook meldde een lid dat hij goed werd geholpen op de plaatselijke markt en dat hij op de juiste afstand werd geleid om toch zijn wekelijkse visje te kunnen blijven kopen.

Heeft u ook iets te melden? Altijd welkom.
We wensen u nog een fijne nazomer toe.

Hartelijke groet, An den Dunnen