Actueel bericht Voucherproject Oog 2013-2015

De berichten zijn voor u geknipt uit de digitale nieuwsbrief van de Oogvereniging van 12 juni 2014. De Oogvereniging coördineert de projecten van Voucherproject Oog, en ook de communicatie daaromheen .

de Macula Degeneratie Vereniging, de Nederlandse Christelijke Blinden  en Slechtzienden Bond, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en de Vereniging Oog in Oog

Vanaf oktober zonder financiële zorgen reizen in stads-en streekvervoer 

Het is zover! Onze inspanningen hebben resultaat opgeleverd: rond 1 oktober kunnen reizigers met een visuele beperking, een oogaandoening of doofblindheid in het openbaar vervoer reizen op rekening. Dit betekent dat u kunt reizen zonder dat er saldo op uw kaart hoeft te staan. U betaalt pas achteraf, nadat u fouten bij het in- en uitchecken heeft kunnen corrigeren.

Hoe dit in de praktijk gaat werken, wordt later bekend gemaakt. Wel zijn er een aantal essentiële toezeggingen gedaan, bijvoorbeeld dat het overzicht van gemaakte reizen op een toegankelijke manier is in te zien en te corrigeren (zowel telefonisch als digitaal). Zodra er meer bekend is over hoe Reizen op rekening in de praktijk gaat werken en hoe u Reizen op rekening kunt aanvragen, leest u dit in de nieuwsbrief en op de website van de Oogvereniging.

Voor nu is het belangrijkste om te weten dat het besluit voor Reizen op rekening definitief genomen is door het NOVB (Nationaal Openbaar Vervoer Beraad). We hoeven dan ook voorlopig niet meer op de tribune van de Tweede Kamer plaats te nemen. Dat is een positief resultaat waar we als Oogvereniging met de samenwerkende patiënten- en belangenorganisaties van Voucherproject Oog 2013-2015 en alle betrokken vrijwilligers trots op mogen zijn!.

0 comments on “Actueel bericht Voucherproject Oog 2013-2015Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *