Baby zonder ogen geboren

Toen de 17-jarige Brania Jackson haar zoontje op de wereld zette, huilde hij niet. De baby deed ook zijn oogjes niet open. Artsen stelden vast dat het kind zonder ogen geboren werd. Maar na die eerste shock bleef de familie niet treuren: “Jordy is voor ons een zegen.”

Het was een shock voor de familie en de dokters van het St. Francis Medical Center in het Amerikaanse Peoria.
Jordy had een hoogst uitzonderlijke afwijking die anoftalmie heet en waarbij de ogen tijdens de zwangerschap onvoldoende ontwikkeld zijn.

Maar in het geval van het jongetje was het nog erger omdat hij helemaal geen ogen had. Hij lijdt dan ook aan een extreme vorm van de aandoening. “Ik wist niet wat te doen, wat te zeggen of wat te voelen”, zei tienermoeder Jackson. Zij voedt Jordy op samen met de 18-jarige vader van het kind. Het koppel is twee jaar samen.
Tussen het schoolwerk door staan er heel wat behandelingen voor Jordy op het programma. Voor de baby is immers alles even donker. Het zoontje kan zonder ogen de dag niet van de nacht onderscheiden. Brania en vader Kyle krijgen gelukkig de nodige steun van hun familie. Ze noemen de komst van Jordy “een zegen”.

Kunstogen
De ouders hebben zich voorgenomen om braille te leren lezen en schrijven. Ze gaan alles doen om Jordy te helpen. Op termijn zal het jongetje kunstogen krijgen. Brania kijkt er naar uit om haar zoontje ooit met echte irissen en pupillen te zien net zoals andere kinderen, al zal Jordy nooit echt haar blik kunnen beantwoorden.
Brania liet een bijzondere tattoo zetten in braille ‘I love Jordy’. De andere familieleden gaan hetzelfde doen. “Hij zal ons herkennen door aan ons te voelen”, verklaarde een trotse grootmoeder Niatese Giles.
De familieleden vinden troost in de gedachte dat Jordy nooit gruwelijke beelden van oorlog en honger te zien zal krijgen. “Wij zijn erg dankbaar dat hij er is en houden zielsveel van hem”, besloot zijn andere oma Gena Chatmon.
Karen Van Eyken

13/03/15, Bron: Essential Baby.

0 comments on “Baby zonder ogen geborenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *