Blinde en slechtziende jongeren aan de slag als bedrijfsadviseurs

Dedicon heeft Club Orange in het leven geroepen. Deze exclusieve club bestaat uit acht ondernemende, jonge mensen tussen de 15-20 jaar, allen met een visuele beperking. Zij zullen Dedicon adviseren over vraagstukken die betrekking hebben op toegankelijke informatie. Waar lopen blinde en slechtziende leerlingen bij hun studie tegenaan en hoe kan Dedicon daarbij helpen? De enthousiaste leden van Club Orange zijn niet bang om te laten weten wat ze vinden. Dat is belangrijk, want in Club Orange wordt alles door de leden bepaald: zij gaan over de agenda.

Klanten stellen zich centraal
Jaarlijks produceert Dedicon duizenden toegankelijke versies van school- en studieboeken voor deze doelgroep. “De klant is het bestaansrecht van onze organisatie” aldus directeur Maarten Verboom. “Maar je hoort nog te vaak dat organisaties de klant centraal stellen. Leuk geprobeerd, maar een beetje achterhaald. Wie trapt daar nog in? De wereld is veranderd. Vandaag de dag zijn de rollen omgedraaid. Klanten stellen zichzelf centraal. En als we geluk hebben, dan mogen we bij hen in de buurt komen. Vanuit die gedachte is Club Orange opgericht. De leden gunnen ons een kijkje in hun leven. Club Orange brengt de expertise van de gebruiker en van de maker op een prettige manier samen. Op die manier krijgen jongeren zeggenschap over hun eigen toekomst en kan Dedicon ervoor zorgen dat de producten beter aansluiten op hun wensen.”

Informatie
We leven in een digitaal tijdperk en de hoeveelheid informatie die we consumeren lijkt grenzeloos. Alles draait om informatie. Veel informatie is niet toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. Blinde en slechtziende scholieren krijgen daar dagelijks mee te maken. Hoe weet je hoe de lijnen in een grafiek lopen als je niet kunt zien bijvoorbeeld? Dedicon gelooft dat blinde en slechtziende mensen alles kunnen, behalve zien. Hun echte handicap is niet het blind zijn, maar het gebrek aan toegang tot informatie. Dedicon ziet het als haar opdracht om dát op te lossen. Club Orange is daarom meer dan welkom.

Grave, 21 oktober 2015

0 comments on “Blinde en slechtziende jongeren aan de slag als bedrijfsadviseursAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *