Belemmeringen buitenruimte Montferland onderzocht

De gemeenteraad van Montferland gaat zelf belemmeringen onderzoeken die gehandicapten ondervinden zo meld de Gelderlander.
De buitenruimte moet beter toegankelijk worden voor mensen die, bijvoorbeeld, slecht ter been zijn. De gemeente Montferland heeft een beleidsplan met ruim dertig pagina’s tellend handboek met richtlijnen opgesteld.

Dat handboek komt op tafel bij bijvoorbeeld (nieuwe) plannen of aanpassingen aan wegen. Die worden al in het ontwerp getoetst op hun toegankelijkheid voor met name mensen in rolstoel, met een rollator of die visueel gehandicapt zijn.

Trottoirs
In het handboek staan onder meer richtlijnen over hoe breed trottoirs moeten zijn zodat een rolstoelgebruiker zich niet belemmerd voelt. Picknickbanken en andere zitplaatsen in parken moeten zo zijn geplaatst dat een rolstoelgebruiker ongehinderd kan aanschuiven. Voor mensen die niet goed kunnen zien, zijn geleidelijnen – bijvoorbeeld stoeptegels met ribbels – een uitkomst.

Raad
De gemeenteraad moet het beleidsplan met handboek nog goedkeuren, maar vooruitlopend daarop gaan de raadsleden woensdag met rollator en rolstoel in Beek op pad om zelf te ervaren welke belemmeringen je in de openbare ruimte kunt tegen komen.

Bron: de Gelderlander, 29 augustus

 

0 comments on “Belemmeringen buitenruimte Montferland onderzochtAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *