Instagram gaat foto’s voorlezen

Instagram gaat foto-omschrijvingen voorlezen aan blinden en slechtzienden

Instagram gaat omschrijvingen van foto’s voorlezen aan blinde en slechtziende smartphone gebruikers, als de afbeeldingen zijn voorzien van een alternatieve tekst. Het sociale medium maakt voor de omschrijvingen gebruik van software die automatisch objecten op foto’s kan herkennen, maar gebruikers kunnen ook handmatig een alternatieve tekst voor de foto invoeren. Zogenoemde schermlezers kunnen deze omschrijvingen oppikken en aan de gebruiker voorlezen. Met dit soort software wordt het voor blinden en slechtzienden mogelijk om webpagina’s te ‘bekijken’. De alternatieve teksten zijn bovendien onzichtbaar voor mensen die geen schermlezer gebruiken. De opties om foto’s te omschrijven zijn een aanvulling op de al beschikbaar tekstvakken bij Instagram foto’s. Deze vakken worden niet altijd gebruikt om de foto te omschrijven, maar worden bijvoorbeeld gevuld met hashtags en emoji’s.

Instagram gebruikers kunnen de foto-omschrijvingen toevoegen via de geavanceerde instellingen als zij een foto uploaden. De optie is ook beschikbaar bij foto’s die eerder zijn geüpload.

 

Bron: https://www.nu.nl/apps/5600084/instagram-gaat-foto-omschrijvingen-voorlezen-blinden-en-slechtzienden.html, 28 november 2018

 

  1. Video – Karate: deze weldoener leert ‘blinde’ jongeren vechten

Hasan Al-Rai leidt het eerste blinde karateteam in het Midden-Oosten op. Zijn doel is om sociaal zwakke jongeren te integreren in de samenleving door vechtsporten en met succes. De 39-jarige sensei traint blinde jongeren en heeft daar een reden voor. “Ik zag de maatschappij mensen met een handicap onderdrukken, vooral de blinden. Sommige kinderen vertelden me dat de anderen hun spullen op straat en op school stelen. Ik wil hun weerbaar maken door karate training, ” zo verteld Al-Rai. “Ik gebruik zintuiglijke waarneming om de kinderen te trainen. Mijn methode is om alles te herhalen. Elke keer dat we trainen, gebruik ik dezelfde sets, dezelfde bewegingen en zelfs de ademhaling. Ze horen altijd hetzelfde via hun oren. ” De grootste sceptici waren mijn ouders “Mensen keken me altijd aan alsof ze niet wilden dat ik bij hen in de buurt was. Maar nadat ik met karate begon, begonnen mensen me te waarderen en te respecteren. ” Zo verteld een van de leerlingen. “Mijn ouders waren eerst achterdochtig maar zien dat ik vooruit ga ook in het leven door het karate. ” “Ik moest verschillende bewustmakingsseminars doen om uit te leggen aan de ouders hoe ze hun kinderen uit hun sociale leven haalden door ze te ontmoedigen en hun dromen en ambities te dwarsbomen. Nu zij zien dat het karate helpt zijn ze enthousiast en steunen het initiatief. ”

Weldoener

De grootste uitdaging is het gebrek aan officiële ondersteuning. Ik koop hun pakken met mijn eigen geld, ik betaal voor de mobiliteit en train hen gratis. Ik heb zelfvertrouwen opgebouwd omdat ik hun vriend ben, deze kinderen zijn niet alleen sterren, het zijn echte kampioenen.

 

Bron: https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/video-karate-deze-weldoener-leert-blinde-jongeren-vechten/, 28 november 2018

0 comments on “Instagram gaat foto’s voorlezenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *