Musical De Marathon nu eenmalig met live audiodescriptie

Musical De Marathon - fotograaf Dim Balsem

PERSBERICHT

 

Musical De Marathon nu eenmalig met live audiodescriptie

Op vrijdag 15 september verzorgt Komt het Zien! live audiodescriptie bij de hilarische en oer-Rotterdamse musical De Marathon in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn ook genieten van de musical die door pers en publiek laaiend enthousiast is ontvangen.

Vier Rotterdamse garagemonteurs sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als de garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje. Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek.

 

Live audiodescriptie door blindentolk én introductie

De blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor en de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet. Stichting Komt het Zien! zet zich vol vuur in voor live audiodescriptie in het theater. Dit theaterseizoen zullen minimaal vijf verschillende voorstellingen toegankelijk zijn.

 

Praktisch

U kunt uw kaarten, tegen reguliere prijzen (dus geen extra toeslag) bestellen via de website van het theater: www.luxortheater.nl  Gebruik de actiecode komthetzien zodat bekend is dat u audiodescriptie wenst. U kunt natuurlijk ook telefonisch bestellen (010-4843333) en ook dan gebruikt u de actiecode. De introductie in de zaal start om 19:00 uur, u ontvangt hierover van tevoren nog een servicebericht per email. Meer informatie: www.komthetzien.nl/agenda

0 comments on “Musical De Marathon nu eenmalig met live audiodescriptieAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *