Onderzoek toont aan dat nieuwe glaucoomdruppel Latanoprost het zicht behoudt.

De Latanoprost-oogdruppels behoudt het gezichtsveld bij patiënten met open-hoek glaucoom op zowel korte als lange termijn. Dit blijkt uit een studie die sinds 18 december online staat in de Lancet.

De studie is de eerste gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie naar het visus behoud van oogdruk verlagende medicatie, schrijven Dr. David F. Garway-Heide en zijn collega’s van het National Institute for Health Research Biomedical Research Centre, Londen, Verenigd Koninkrijk. De auteurs deden een onderzoek bij 516 patiënten met recent gediagnosticeerde openkamerhoek glaucoom. Deze patiënten werden geselecteerd bij tien Britse centra. Een groep patiënten kreeg eenmaal per dag tussen 1 december 2006 en 16 maart 2010 0,005% Latanoprost terwijl de andere groep placebo-oogdruppels toegediend kreeg.

Hieruit bleek dat patiënten in de behandelingsgroep significant langer hun gezichtsveld konden behouden in vergelijking met die in de placebogroep (risicoverhouding, 0,44; 95% betrouwbaarheidsinterval [BI], 0,28-0,69; p = 0,0003).

“De resultaten van deze glaucoomstudie geven artsen meer vertrouwen in de aanbevolen behandeling van patiënten, omdat er nu wetenschappelijk bewijs is dat de oogdruk verlagende Latanoprost de visus kan behouden in tegenstelling tot de placebo-oogdruppel,”

Dr Garway-Health vertelt aan Medscape Medical News. “Doordat er een placebogroep was, konden we het natuurlijke en onbehandelde verloop van de ziekte volgen.”

De onderzoekers voerden gezichtsveldonderzoeken, oogdruk metingen, en beeldvormingen uit tijdens 11 geplande bezoeken in de loop van 24 maanden tijdens het triple-gemaskerde onderzoek.

Lees meer: http://www.medscape.com/viewarticle/837180
Bron: Medscape Afbeelding: guthrieeyecare.com
Bron: http://macularhope.org/, 30 december 2014.

0 comments on “Onderzoek toont aan dat nieuwe glaucoomdruppel Latanoprost het zicht behoudt.Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *