Oogcongres 2020: Samen Vooruit Kijken

COVID-19 heeft invloed op ons allemaal. Onze leefwereld is veranderd, maar ook de oogzorg verandert. En juist nu is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom zal er op 14 november om 9:30 uur het Nationale Oogcongres met als thema: Samen Vooruit Kijken georganiseerd worden. Hoe nu verder in deze uitzonderlijke tijden? Het digitale oogcongres is een samenwerking tussen het Oogfonds, de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG.

Het Oogcongres wordt dit jaar digitaal aangeboden in de vorm van een webinar met drie interessante lezingen.

  • Prof. dr. Jeroen Klevering zal ons bijpraten over de ontwikkelingen in de oogzorg.
  • Daarna spreekt arts-onderzoeker en oprichter van het Instituut voor Positieve Gezondheid Machteld Hubert over hoe je  gedachten positief houdt in een tijd als dit.
  • De ochtend wordt afgesloten met een lezing van viroloog Ab Osterhaus over de gevolgen van de coronapandemie.

Podcast
Aanvullend op de webinar worden er acht podcasts aangeboden over verschillende oogaandoeningen. Zo zal dr. Jan-Willem Beenakker spreken over de mogelijkheden van het gebruik van MRI in oogheelkundig onderzoek. En zullen artsen van het RadboudMC ingaan op de relatie tussen COVID-19 en leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Alle podcasts worden op zaterdag 14 november om 13.00 uur gepubliceerd op www.oogcongres.nl en blijven daarna nog een periode beschikbaar. Kijk voor alle onderwerpen op www.oogcongres.nl/programma.