Teken de petitie hulpmiddelenzorg

petitie ondertekenen

Petitie Stop bureaucratie hulpmiddelenzorg: meld uw verhaal!

Geplaatst op: 05 apr 2017

De samenwerkende oogpatiëntenverenigingen streven ernaar dat alle partijen zich inspannen om binnen twee jaar tot een oplossing te komen om het proces tot vergoeding van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking zo snel, eenduidig en regelarm mogelijk te laten verlopen.

Tot nu toe moet voor vergoeding van een hulpmiddel steeds opnieuw met een verklaring van een arts worden aangetoond dat iemand slechtziend of blind is, ook wanneer een arts al eerder verklaarde dat verbetering van het zicht niet te verwachten is. Voor betrokkenen is dit zeer frustrerend!

Op 24 maart jl. -tijdens de ZieZo-beurs- werd door een druk op de knop door Peter Hoogerbrugge, bestuurslid van de MaculaVereniging, de petitie symbolisch verzonden naar zorgverzekeraars, zorgaanbieders en hulpmiddelenleveranciers. Op dat moment steunden 1743 mensen de petitie. Na de 2e Ziezo-beursdag (25 maart 2017) waren dit er meer dan 2000.

Om goed onderbouwd in gesprek te kunnen met de verschillende partijen zijn we op zoek naar meer casussen over bureaucratische hobbels bij de vergoeding van hulpmiddelen. Hebt u een dergelijke casus? Mail uw verhaal dan naar petra.kortenhoeven@oogvereniging.nl of bel de Ooglijn.

Petitie tekenen

Het is nog steeds mogelijke om de petitie Stop bureaucratie in de hulpmiddelenzorg voor mensen met een oogaandoening te tekenen!

 

0 comments on “Teken de petitie hulpmiddelenzorgAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *