Wintercircus voor blinden en slechtzienden in Helmond

Clown

Wintercircus Arlette Hanson geeft een voorstelling voor blinden en slechtzienden.

HELMOND – Een zaal vol toeschouwers die niets of nauwelijks iets zien, maar toch genieten van de show. Dat speelt zich af op zondag 15 januari in theater Speelhuis in Helmond. Wintercircus Arlette Hanson geeft dan een voorstelling voor blinden en slechtzienden. Toeschouwers krijgen een hoofdtelefoon op, waardoor ze een verslag horen van het spektakel. Organisator is Lionsclub Peelland. Die stelt ook de toegangskaarten gratis beschikbaar.
Deze lionsclub organiseert al meer dan twintig jaar een wintercircus voor mensen met een beperking. Vorig jaar is daar voor het eerst een extra voorstelling aan toegevoegd voor visueel gehandicapten. Dat was een groot succes, geeft Gerard Groot aan. Hij is voorzitter van de commissie die het circus onder haar hoede heeft. „Een uur vooraf kunnen bezoekers naar het zogenoemde voelplein. Daar staat onder andere een maquette van het circus. Na afloop is er een ‘meet and feel’ met de artiesten en dieren.”

Bezoekers uit de doelgroepen worden via organisaties benaderd. Slechtzienden en blinden kunnen zich nog met een begeleider aanmelden, aldus Groot. Daarvoor moeten ze bellen naar theater Speelhuis (0492-587000) of mailen: bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl. De show van het wintercircus heet ‘Koud Kunstje’. De voorstelling voor mensen met een beperking en kwetsbare ouderen op maandag 16 januari zit vol.

Bron: Eindhovens Dagblad, 30 december 2016

0 comments on “Wintercircus voor blinden en slechtzienden in HelmondAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *