Wereldwijde aandacht voor onnodige blindheid

In veel landen is oogzorg niet zo vanzelfsprekend en toegankelijk als in Nederland, maar ook in ons land is er meestal meer aan te doen dan mensen soms denken. Tijdig opsporen en behandelen kan veel problemen met het zien en met het gezichtsveld voorkomen. De WHO vraagt jaarlijks op World Sight Day wereldwijde aandacht voor onnodige blindheid en slechtziendheid. World Sight Day is een jaarlijkse bewustmaking dag op de tweede donderdag van oktober.

World Sight Day 2019 op 10 oktober is daarom hét moment om stil te staan bij onze ogen en het zien! Het thema dit jaar is ‘Vision First’. Rond deze dag organiseert de Oogvereniging in heel Nederland informatiebijeenkomsten. En brengt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden een werkbezoek aan het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo in Ermelo.

Opkijken.nl vraagt ook aandacht voor blindheid en slechtziendheid in de serie Gewoon anders bijbellezen! En naast alle informatie is er ook weer een winactie!

0 comments on “Wereldwijde aandacht voor onnodige blindheidAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *