Van het bestuur: jonge NCB-leden geven uitleg

Nu ik dit schrijf zit ik vlak voor de veertigdagentijd. Een bijzondere tijd is dit. Het stil worden en het overdenken wat een groot verdriet de Heere moest ondergaan voor mijn zonden en schuld. Wat kan het heftig binnenkomen. Mijn zuster is jong overleden en was vlak voor haar dood bezig met de volle drinkbeker die Hij moest drinken. Een drinkbeker vol met haar, mijn en uw schuld. Ze kon er zoveel over vertellen dat de voorbereidingen voor de Pasen altijd vol zijn over gedachten aan haar en haar worstelingen. Ze ging ons voor in volle verwachting dat Hij ook voor haar was gestorven. Wat een uitzicht!

Binnen het bestuur zijn we bezig met de komende ALV. Helaas zijn dan onze secretaris Klaasje Huisman en penningmeester Arend van Laren aftredend. Van Arend weten we al dat hij niet herkiesbaar is. Een goede en gedegen penningmeester vervangen zal niet meevallen. We willen u dan ook vragen om mee te denken en te zoeken naar een penningmeester. Op de site staat wat er zoal bij komt kijken om voorgedragen te worden. Een profielschets heet dat. Uiteraard is Arend en ook ikzelf (An) bereid om dat uit te leggen. Klaasje wil nog niet denken aan afscheid nemen op dit moment en wil dat graag kenbaar maken op de ALV in het najaar.

Op de beurs van april in Utrecht zullen er ook wat jonge leden van ons uitleg komen geven wat de NCB voor een eventueel nieuw lid zou kunnen betekenen. Ook zullen we daar de laptop opstarten om goede voorlichting te geven en zelfs te laten zien. Ook zijn er nieuwe folders in de maak.
Dit jaar gaan we DV. 100 jaar NCB vieren. De datum is u al bekend maar ik geef hem nogmaals door: 14 september in kasteel Vanenburg Putten. Een mooie locatie waar we in de orangerie bijeen zullen komen. Een dag met herinneringen en vooruitzichten. Dit alles is alleen maar mogelijk door en met Hem die er al die jaren bij was.

Namens het bestuur, An den Dunnen, voorzitter

PS. Even weer een tip: The Passion is op TV dit jaar weer voor iedereen toegankelijk, want de veertiende editie wordt weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio‑dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO‑NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven. The Passion wordt uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO‑NCRV op NPO 1.