Van het bestuur: Zijn belofte daar gaat het om!

Met het zonnetje in mijn rug zit ik heerlijk binnen bij de verwarming. Het is buiten flink wit van de sneeuw. Een prachtig gezicht dat is het zeker maar het is ook voor velen oppassen geblazen. De gladheid kan verraderlijk zijn. Dat staat ook in de Hebreeënbrief dat we af kunnen glijden, maar dan niet plotseling maar geleidelijk. In diezelfde brief staat ook dat we elkaar daar op mogen wijzen. “Laten wij er dan beducht voor zijn dat iemand van u ooit schijnt achter te blijven, terwijl de belofte om in Zijn rust binnen te gaan nog van kracht is.” Zijn belofte daar gaat het om!

Zoals jullie weten heeft de NCB jaren op de Ziezo-beurs gestaan. Echter, de organisatie van de Ziezo-beurs is in handen gekomen van de Veinedagenbeurs. De Veinedagenbeurs heette vroeger de Supportbeurs en is een beurs voor mensen met diverse beperkingen. Er zal een samenwerking zijn tussen de Veinedagenbeurs en de Ziezo-beurs. Dit jaar zal de NCB aanwezig zijn op de Veinedagenbeurs/Ziezo-beurs. De Veinedagenbeurs/Ziezo-beurs vindt plaats op 11, 12 en 13 april a.s. in hal 3 van de Jaarbeurs te Utrecht. Tickets kunnen gereserveerd worden op de website van de Veinedagen, www.veinedagen.nl.

Uiteraard gaan we als bestuur de dagelijkse zaken verder uitvoeren. Heeft u nog een mooi gedicht of meditatie of andere ideeën? We staan ervoor open!

Hartelijke groet van het bestuur,
An den Dunnen, voorzitter

PS. Hebt u de documentaire ‘Blind vertrouwen’ gezien? Burgemeester, modeontwerper of topsporter zijn met een visuele beperking, kan dat? Het gaat niet vanzelf, maar het hoeft geen beperking te zijn voor je ambities. In Nederland is een op de vijftig mensen blind of slechtziend. We leven in een ultra visuele maatschappij; alles is ingericht op zien. Naar schatting heeft van alle blinden en slechtzienden nog geen dertig procent betaald werk. Het is voor mensen met een visuele beperking lastig om een betaalde baan te vinden. Ronald, Tjarda en Annemarie hebben zelf de touwtjes in handen genomen. Ronald Boef wil wereldkampioen golfen voor blinden en slechtzienden worden, ‘blindfluencer’ Tjarda Struik wil veel volgers op social media en op lange termijn zelfs burgemeester worden. Annemarie Nodelijk heeft een tassenlijn en haar doel is om een grote modeshow te organiseren. Ronald, Tjarda en Annemarie beschikken over een flinke dosis doorzettingsvermogen en gaan oplossingsgericht te werk. Ze balanceren tussen de regie in eigen handen houden en het accepteren van hulp. Lukt het ze om hun ambities waar te maken? Kijk maar eens op: https://www.2doc.nl/documentaires/2024/01/blind-vertrouwen.html