Geslaagde opening Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond

De NCB (Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbond), die de belangen van blinden en slechtzienden behartigt in Midden Holland, opende zaterdag haar nieuwe werklocatie aan de Ouvertureweg 137 te Alphen aan den Rijn.

Tijdens de feestelijkheden verwelkomde wethouder van Zorg en Welzijn de heer J.A. de Jager de blindenbond in de gemeente. Symbolisch knipte hij hiervoor het lint door waarop de oude en nieuwe vestigingsgemeenten stonden vermeld. In zijn betoog haalde hij aan hoe de gemeente Alphen aan den Rijn betrokken wil zijn bij het welzijn van minder validen in de gemeente. In een gesprek met verschillende visueel gehandicapten vroeg de wethouder naar ervaringen over hoe de communicatie naar de burger wordt ervaren vanuit hun perspectief. De meeste communicatie wordt via internet aangeboden, wat belemmeringen oplevert in de toegankelijkheid. Het gesprek werd wederzijds als leerzaam en bruikbaar ervaren.

Mevrouw A. Roerade-Weima was aanwezig namens “Tom in de Buurt” om uit te leggen wat de organisatie kan en wil betekenen voor visueel gehandicapten. Ook haar aandeel was zeer welkom bij
de belangstellenden.

Vervolgens zette de voorzitter van de NCB mevrouw M. Huttinga – Klein nog uiteen wat de bond voor de regio wil betekenen en bedankte de belangstellenden..

0 comments on “Geslaagde opening Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtziendenbondAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *