Nieuwe opnamestudio bij de CBB dankzij de NCB!

Nieuwe opnamestudio bij de CBB dankzij de NCB 2Op 19 november jl. is er een feestelijke bijeenkomst bij de CBB in Ermelo gehouden. Mevrouw M. Huttinga-Klein, voorzitter a.i. van de NCB, onthulde een plaquette ter gelegenheid van de opening van de nieuwe opnamestudio bij de CBB. Deze studio is gefinancierd door de NCB, zodat er meer christelijke lectuur ingelezen kan worden voor mensen met een leesbeperking.

De bijeenkomst werd geopend door Joop van Wijnbergen, manager Audio van de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden. Hij heette alle aanwezigen van harte welkom, in het bijzonder de (bestuurs)leden van de NCB. Daarna kwam Gerard Cornet, algemeen directeur van de CBB,aan het woord. Hij sprak zijn dankbaarheid uit voor definanciële steun van de NCB om een extra opnamestudio bij de CBB te realiseren en benadrukte de goede samenwerking. ‘Hoewel de lezersaantallen van christelijke boeken en tijdschriften dalen vanwege ontkerkelijking is er zeker reden om dankbaar te zijn. Bibliotheekservice Passend Lezen in Den Haag, kerken, stichtingen en organisaties zijn bereid om zich in te spannen om christelijke lectuur voor mensen met een leesbeperking toegankelijk te houden. De NCB is hier een goed voorbeeld van, aldus Gerard Cornet.

Na de toespraak van Gerard Cornet gingen de aanwezigen de nieuwe opnamestudio bekijken en onthulde mevrouw M.Huttinga-Klein een plaquette met de tekst:

STUDIO 5 
Aangeboden door de NCB, 
Nederlandse Christelijke Blinden- en slechtzienden Bond
Ermelo, 19 november 2015

met daaronder de tekst in braille:

De CBB spreekt hiermee haar dank uit aan de NCB voor het mogelijk maken van de nieuwe opnamestudio.

Nieuwe opnamestudio bij de CBB dankzij de NCB!De bezichtiging werd gevolgd door de ondertekening van een overeenkomst, waarin is vastgelegd dat de CBB de opnamestudio om niet mag gebruiken van de NCB. De overeenkomst werd ondertekend door mevrouw M. Huttinga-Klein, voorzitter a.i. NCB, de heer J. van Andel, penningmeester NCB, de heer A. Noordergraaf, voorzitter CBB, en de heer R.Brouwer, penningmeester CBB.

Vervolgens gaf mevrouw Huttinga-Klein aan verheugd te zijn dat de NCB en de CBB op deze manier veel voor elkaar kunnen betekenen. ‘Het is mooi dat door een gift van de NCB niet alleen leden van de NCB christelijke lectuur kunnen lezen maar ook de lezers van de CBB. Door christelijke lectuur kan God de eer krijgen die Hem toekomt’, aldus mevrouw Huttinga. Nadat de voorzitter van de CBB, de heer Noordergraaf, was voorgegaan in gebed, werd de bijeenkomst afgesloten met een warm buffet..

0 comments on “Nieuwe opnamestudio bij de CBB dankzij de NCB!Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *