Van het bestuur: ook bij blijde gebeurtenissen wordt er gemis gevoeld.

Allereerst wil ik graag met jullie terugblikken op een fijne ledenvergadering die we hadden op 18 november in Rehobothkerk te Ermelo. De koster had een mooi zaaltje voor ons ingericht waar we naast het vergaderen ook fijn met elkaar konden praten en lunchen. Het was goed te ontdekken dat er zoveel betrokkenheid van de leden is, dat er flink meegedacht wordt. Alle aanwezigen nogmaals dank daarvoor. We hebben de jaarplannen vastgesteld en ook de begroting voor 2024. Verder hebben we samen doorgesproken over een gedragscode en interne klachtenregeling voor de NCB. Op deze laatste twee documenten komen we nog wel eens terug. 

Nog een paar weken en dan is dit jaar 2023 voorbij. Wat is er het afgelopen jaar veel gebeurd in ons land en in heel de wereld. Veel maakte indruk door de impact die het had, oorlogen en natuurrampen, verkeersongelukken en politieke veranderingen, soms is het zoveel dat we het niet eens kunnen bevatten. Ook binnen onze NCB-vereniging gebeurde er veel, we mochten samen heel mooie bijeenkomsten en activiteiten hebben, maar er was ook verdriet door ziekte en overlijden. Gelukkig weten we ons geborgen bij onze Hemelse Vader. We mogen rust vinden in Hem, wat een troost, wat een genade. 

Het is heel goed om het belangrijkste niet te vergeten. Er zijn zoveel zaken en omstandigheden die ons in bezit nemen. Alle dagen van het jaar gaan even snel maar toch is er verschil in hoe we dat ervaren. Bij verlies van een dierbare kunnen deze dagen zwaar zijn. Gemis wordt dan zo extra gevoeld. Troost komt soms helemaal niet over. Ook bij blijde gebeurtenissen wordt er gemis gevoeld. Om stil te staan bij wat echt belangrijk is, is rust nodig gewoon even helemaal niets. Het geeft troost en uitzicht.

Wat de toekomst brengt in de wereldgeschiedenis weten we niet. Maar we weten wel dat we bij Hem terecht kunnen met al onze zorgen en vragen. Het bestuur van de NCB wil u dan ook de rust toebidden om Hem te zoeken. We wensen jullie heel goede kerstdagen toe en een gezegend nieuw jaar.