App leest ondertiteling TV voor

DELFT – 4 februari 2016 – De Gesproken Ondertitel-app

(GO-app) spreekt live de ondertiteling van nieuwsuitzendingen, series en films van 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders uit. Hiermee draagt de ontwikkeling van deze app bij aan de zelfstandigheid van de 350.000 mensen in Nederland met een visuele beperking en ruim 2,5 miljoen mensen met bijvoorbeeld dyslexie of een andere leesbeperking. Deze mensen zijn nu nog vaak gebonden aan hun eigen huis om met de in huis aanwezige apparatuur de ondertiteling te laten voorlezen.

Karel Raven, directeur Solutions Radio: “De app zorgt ervoor dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie: je neemt overal je smartphone mee naartoe, dus je kunt ook overal realtime de ondertiteling lezen of horen. Inmiddels is de app door meer dan 200 blinde en slechtziende mensen én ook professionals uit de branche getest en zij geven aan dat dit de eerste app ter wereld is die op zo’n eenvoudige wijze ervoor zorgt dat je de ondertitels van de programma’s realtime kan volgen”.

Eenvoudige bediening 
De app is eenvoudig te bedienen. Met horizontale veegbewegingen zap je eenvoudig van zender naar zender. Ook is het mogelijk de ondertitelteksten op de smartphone te vergroten of in zwart-op-geel of andere kleurstellingen te lezen.

Voor mensen die geen smartphone of tablet hebben, blijft het mogelijk de gesproken ondertitels met bijvoorbeeld een Webbox te beluisteren.

De app voor gesproken ondertitels is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple App Store. Voor de app geldt een gratis proefperiode van 4 weken. Daarna zijn de kosten € 5,95 per maand. Meer informatie op www.gesproken-ondertitels.nl. Webbox- gebruikers hoeven geen extra abonnement af te sluiten.

0 comments on “App leest ondertiteling TV voorAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *