Bijna blind door ontplofte e-sigaret in gezicht

Roken is dodelijk, maar het gebruik van een e-sigaret is ook niet zonder gevaren. Bij de 24-jarige Britse Kirby Sheen ontplofte het ding in haar gezicht. “Alles wat ik me nog herinner is een knal en een flinke rookwolk”, zegt de Britse moeder van twee dochters tegen een Britse krant. “Het bloed stroomde over mijn gezicht en in mijn duim zat een diepe wond op de plek waarmee ik het knopje had ingedrukt.”

Batterij wisselen
Het gebeurde toen Kirby wilde checken waarom haar e-sigaret niet werkte, vertelt haar man Adam Burgess. “Ze haalde de batterij van het merk EFEST uit haar eigen e-sigaret en plaatste die in een andere e-sigaret, waarvan de batterij vervangbaar is. Toen ze sigaret vervolgens aanzette, is het ding in haar gezicht ontploft.” De explosie veroorzaakte een diepe snee in haar ooglid, waaraan ze inmiddels is geopereerd. “Toen ik het verband van mijn gezicht haalde zag het er niet uit. We gaan volgend jaar trouwen, ik hoop dat het tegen die tijd mooi genezen is.”

 Nog geen meldingen bij de NVWA
Kirby en Adam willen nu weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Het is een fout in de batterij van EFEST en daar moet voor gewaarschuwd worden. Mijn verloofde is door dit ongeluk bijna blind geworden. De volgende die dit overkomt heeft misschien minder geluk.”

Ook in Nederland worden e-sigaretten verkocht met een batterij van het merk EFEST. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zegt in een reactie tegen RTL Nieuws dat hier nog geen meldingen over dit product zijn binnengekomen, maar dat het de komende tijd in de gaten wordt houden.

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/bijna-blind-door-ontplofte-e-sigaret-gezicht, 22 januari 2016

0 comments on “Bijna blind door ontplofte e-sigaret in gezichtAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *