Biowalking voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking (deelname is gratis)

In het voorjaar van 2016 start een reeks Biowalks vanuit Alphen aan den Rijn en Boskoop voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking.  IVN Zuid-Holland, de GGD Hollands Midden, de Oogvereniging en Kenniscentrum Groen & Handicap organiseren de Biowalks. Deelname is gratis.

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur onder begeleiding van een IVN-natuurgids. De Biowalk duurt ongeveer twee uur en combineert gezond bewegen met natuurbeleving. Het project wordt mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra.

De Biowalks starten in Alphen aan den Rijn of in Boskoop. Een IVN natuurgids neemt de deelnemers mee voor een wandeling in de natuur. Daarbij vertelt hij alles over de omgeving. Tijdens de wandeling kan een deelnemer zich laten begeleiden door een buddy  maar ook door zijn of haar eigen partner of blindengeleidehond. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen manier de natuur beleven.

Praktische gegevens

Vertrek vanaf:

 

  • Bezoekerscentrum de Veenweiden, Alphen aan den Rijn: 1 mei (10 – 12u), 5 juni (14 – 16u), 22 juni (14 – 16u) en 11 september (10 – 12u).
  • Natuurtuin ‘de Veenmol’, Boskoop: 18 mei (14 – 16u) en 21 september (10 – 12u).

 

  • Grand café Roos, Boskoop: 17 juli (14 – 16u)  en 3 augustus (14 – 16u).

De deelname is gratis. Ook voor de buddy of partner is deelname gratis.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met De Oogvereniging via leiden@oogvereniging.nl onder vermelding van naam, e-mail en telefoonnummer of bel naar: 06 48 97 15 89.

0 comments on “Biowalking voor mensen met een oogaandoening of visuele beperking (deelname is gratis)Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *