Gevaarlijke situatie voor blinden en slechtzienden in Eindhoven vastgelegd, ‘Houd er rekening mee’

EINDHOVEN – Met verbazing heeft Sef Neijens woensdag gezien hoe werklieden een hoogwerker boven een blindenspoor parkeerden bij het station in Eindhoven. “Ik maakte er een foto van om aandacht te vragen voor deze duffe situatie”, vertelde hij een dag later tegen Omroep Brabant. Neijens is vanwege zijn slechtziende moeder extra alert op gebruiksonvriendelijke plekken voor blinden en slechtzienden. Toen hij woensdagavond bij het station in Eindhoven liep en bijna een blinde man tegen de hoogwerker zag aanlopen, zocht hij dan ook hulp.

“Ik sprak eerst twee beveiligers aan op het station, maar die konden me niet meteen helpen. Later zag ik twee werklieden bij de roltrap van het station. Die heb ik gewezen op de gevaarlijke situatie”, legt Neijens uit.

Meer plekken
Volgens Neijens zijn er meer gebruiksonvriendelijke plekken op het station, dat momenteel nog wordt verbouwd. Zo loopt het blindenspoor volgens hem rakelings langs een AED dat aan de muur hangt. Slechtzienden kunnen daar een flinke opdonder van krijgen als ze er tegenaan lopen.

Opletten als doel
Neijens hoopt dat zijn foto ervoor zorgt dat mensen meer rekening houden met blinden en slechtzienden. “Mijn doel is al bereikt als er ook maar een aantal mensen is dat na het zien van deze foto iets meer oplet.”

Omroep Brabant heeft vragen uitgezet bij ProRail om na te gaan in hoeverre dat bedrijf actief let op gebruiksonvriendelijke plekken op stations.

Yoeri Nijs

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/, 21 april 2016

0 comments on “Gevaarlijke situatie voor blinden en slechtzienden in Eindhoven vastgelegd, ‘Houd er rekening mee’Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *