Hoe zet ik mijn handtekening als ik blind ben

Als u slechtziend of blind bent en het lastig vindt om uw handtekening te zetten dan zijn daarvoor een aantal oplossingen. Deze hebben wij hieronder kort voor u op een rij gezet:

Eenvoudige hulpmiddelen om toch zelf stukken te ondertekenen
Als u het lastig vindt om uw handtekening te zetten binnen een kader dan kunt u bijvoorbeeld een soort malletje gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een rechthoek in een stukje karton of plastic knippen. Daardoor komt u niet met uw handtekening buiten de ruimte die in de regel bestemd is voor het plaatsen van een handtekening.
Verder kunt u bij instanties uiteraard ook altijd aangeven dat u visueel beperkt bent en vragen of zij u even kunnen helpen om uw handtekening op de juiste plaats te zetten. Vaak is er bij bijvoorbeeld de gemeente ook wel een malletje aanwezig zodat u uw handtekening goed kunt plaatsen.
Ook kunt u via World Wide Vision een handschriftgeleider voor uw handtekening kopen. Dit is een sjabloon waarmee u voorkomt dat uw handtekening buiten de daarvoor bestemde ruimte komt te staan. Het sjabloon heeft dus hetzelfde effect als wanneer u zelf een malletje maakt zoals hiervoor beschreven. Meer informatie vindt u op de website van Worldwidevision kunt u een handschriftgeleider voor handtekening bestellen.
https://www.worldwidevision.nl/nl/product/communicatie/zwartwit-schrijven/handschriftgeleiders/210105/handschriftgeleider-voor-handtekening

Handtekeningstempel
Een handtekeningstempel kan een oplossing zijn. Er is nergens in de wet iets vastgelegd over de rechtsgeldigheid van een handtekeningstempel. Als u ergens uw handtekening onder zet doormiddel van een handtekeningstempel is dit gewoon rechtsgeldig. U kunt niet achteraf zeggen dat dit niet het geval is omdat u uw handtekening niet met de hand hebt geschreven. Wel is het belangrijk dat u zich bedenkt dat een handtekeningstempel niet overal geaccepteerd wordt. Dit omdat de kans op fraude veel groter is. U kunt een handtekeningstempel kopen bij een drukker.

Iemand machtigen
U kunt ook iemand machtigen om in uw naam een handtekening te zetten. Dit kunt u bij een notaris regelen doormiddel van een zogeheten notariėle volmacht. Meer informatie staat op de website van de Rijks Overheid: Kan ik als slechtziende of gehandicapte een handtekeningstempel gebruiken?
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gehandicapten/vraag-en-antwoord/kan-ik-als-slechtziende-of-gehandicapte-een-handtekeningstempel-gebruiken.html.

0 comments on “Hoe zet ik mijn handtekening als ik blind benAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *