Meisje (5) wil dolgraag paus zien voor ze helemaal blind is

De 5-jarige Lizzy Myers uit Ohio, dat dankzij een zeldzame erfelijke ziekte haar gezichtsvermogen langzaam aan het verliezen is, heeft nog één belangrijke wens. De paus zien. En dat gaat woensdag eindelijk gebeuren.

Het Amerikaanse meisje heeft in Rome met haar familie een speciale plek weten te bemachtigen, vooraan in het publiek. Het bezoek aan het Vaticaan is de afsluiting van een lijst met wereldwonderen die de ouders het meisje nog dolgraag wilden laten zien voor ze dat straks niet meer kan. Zo hebben haar ouders haar in Italië al meegenomen naar het standbeeld van Julius Caesar, het Colosseum en het Forum Romanum. “Als we vandaag naar huis zouden gaan, zouden we ook tevreden zijn, maar een bezoek aan de paus maakt het helemaal af”, aldus vader Steve Myers. Er komt een tijd dat ik haar moet vertellen dat ze ziek is, maar dat stel ik zolang mogelijk uit aldus Moeder Christine.

Syndroom van Usher
Lizzy zelf weet nog niet dat ze aan het syndroom van Usher lijdt en dat ze op den duur helemaal doof en blind zal worden. Maar nadat de diagnose was gesteld besloten haar ouders haar nog zoveel mogelijk bijzondere dingen te laten zien. Zo mocht ze in een observatorium door een gigantische telescope naar de maan en sterren kijken. Een daar aanwezige journalist schreef een verhaal over het meisje en voor de familie het wist kregen ze uit alle hoeken aanbiedingen binnen. Zo bood Turkish Airlines het gezin een retourvlucht aan, waar in de wereld ze maar wilde. En dat werd Rome. “Ik wil dat ze zo lang mogelijk een normaal leven kan leiden”, aldus moeder Christine Myers tegen persbureau AP. “Er komt een tijd dat ik haar moet vertellen dat ze ziek is, maar dat stel ik zolang mogelijk uit.” Woensdag hopen ze op een glimp van de paus, en wellicht zelfs op een klein wonder.

Bron: AD, 6 april 2016

0 comments on “Meisje (5) wil dolgraag paus zien voor ze helemaal blind isAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *