Slechtzienden in Rolde worden alsnog bediend

Het ontbreken van blindengeleidelijnen in het centrum van Rolde krijgt alsnog aandacht. Die belofte doen B en W van Aa en Hunze in antwoord op PvdA-vragen.
Bij de ingrijpende verandering van het centrumgebied is geen rekening gehouden met blinden en slechtzienden, omdat dat volgens het college niet past binnen een zogenoemde shared space-inrichting. De PvdA sprak er schande van dat de blindengeleidelijnen die er waren ‘zomaar’ zijn verdwenen. Juist in Rolde is dat ernstig, omdat daar een verzorgingstehuis staat voor blinden en slechtzienden.

  • Raad betrokken bij plannen
    In de antwoorden wijst het college er fijntjes op dat de gemeenteraad nadrukkelijk betrokken is geweest bij de inrichtingsplannen. Hetzelfde geldt voor andere herinrichtings projecten in de gemeente waar de aandacht voor blinden en slechtzienden wat is ondergesneeuwd.
    B en W nemen niettemin de handschoen op en vragen blindeninstituut Visio mee te denken bij het oplossen van knelpunten. B en W willen eerst weten wat er nodig is en wat het gaat kosten.
  • Zebrapaden met ribbeltegels
    Voor het centrum van Rolde wordt al wel gedacht aan de aanleg van twee zebrapaden met daarbij looplijnen van ribbeltegels. Dat de zebra’s er alsnog komen heeft te maken met onveilig gevoel bij het oversteken, omdat er te hard wordt gereden.
    Burgemeester en wethouders willen samen de gemeenteraad binnen afzienbare tijd ook bepalen wat het beleid moet zijn voor blinden en slechtzienden in het verkeer.

Bernd Otter Bron: dvhn 11 april 2016

0 comments on “Slechtzienden in Rolde worden alsnog bediendAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *