U-OV Drempelvrij

De U-OV Drempelvrij kaart is een zichtkaart, die speciaal ontwikkeld is voor reizigers waarvoor het zeer lastig of bijna onmogelijk is om met de OV-chipkaart te reizen in het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Deze reizigers begrijpen het in- en/of het uitchecken met deze kaart niet, waardoor er veel onzekerheid is bij deze groep. Ook brengt het achteraf geld terugvragen bij een vergeten check-out veel werk met zich mee. Voor hen is het mogelijk om met een zichtkaart te reizen: zij kunnen wel begrijpen of aanleren dat zij de kaart aan de chauffeur moeten tonen.

Alleen in combinatie met U-OV Sterabonnement of U-OV Gemaksabonnement
De U-OV Drempelvrijkaart is een zichtkaart als toevoeging op een abonnement op de OV-chipkaart. De U-OV Drempelvrijkaart is dan ook alléén geldig in combinatie met een OV-chipkaart met daarop een geldig U-OV Gemaksabonnement of U-OV Sterabonnement. De U-OV Drempelvrijkaart toont een foto en de naam van de pashouder, het abonnement wat is aangeschaft en wanneer dat geldig is, en welke OV-chipkaart daarbij hoort.

Aanvraag bij U-OV Servicepunt (Utrecht Centraal)
U kunt zelf een U-OV Drempelvrijkaart aanvragen of iemand anders kan dat voor u doen. In alle gevallen geldt dat de zichtkaarthouder een geldig U-OV Sterabonnement of U-OV Gemaksabonnement heeft.
De aanvraag kan gedaan worden bij het U-OV Servicepunt op Utrecht Centraal. Daarvoor moet aangeleverd worden:

  • een ingevuld aanvraagformulier
  • een verklaring van indicatie
  • en een recente pasfoto

U kunt deze formulieren downloaden en alvast invullen, of u kunt deze ter plekke bij het U-OV Servicepunt verkrijgen en invullen.Op het Servicepunt wordt een controle uitgevoerd op het nummer van de OV-chipkaart en de aankoop van het abonnement. Hierna wordt de aanvraag in gang gezet en binnen een week wordt de zichtkaart naar uw huisadres gestuurd.De U-OV Drempelvrijkaart is gratis voor Jaarabonnementhouders en kost €1,00 voor Maandabonnementhouders. Deze €1,00 betaalt u bij de aanvraag op het U-OV Servicepunt.
Reizen met de Drempelvrijkaart
U toont de zichtkaart aan de chauffeur of bestuurder bij het binnengaan van de bus of de tram. U hoeft niet in te checken, of uit te checken bij uitstappen. U moet bij het reizen, naast de zichtkaart, altijd de OV-chipkaart bij u hebben waar het betreffende abonnement op staat. Bij controle kan hiernaar gevraagd worden. Voor het reizen buiten het afgekocht traject of bij andere vervoerders dan U-OV is de Drempelvrijkaart niet geldig. Dan moet wel de OV-chipkaart gebruikt worden.
Aanschaf U-OV Sterabonnement of U-OV Gemaksabonnement
Heeft de pashouder nog geen Sterabonnement of Gemaksabonnement? Dan kunt u deze in onze webshop aanschaffen of bij het U-OV Servicepunt op Utrecht Centraal. Hier vind u meer informatie over deze abonnementen. Voor de aanschaf van deze abonnementen is een OV-chipkaart nodig. Deze kunt u aanvragen via www.ov-chipkaart.nl.
Bron: http://u-ov.info/mijn-reis-betalen/reizigers-met-een-handicap/drempelvrij-gemaksabonnement/.

0 comments on “U-OV DrempelvrijAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *