93e Bondsdag maakt fijnproevers van NCB-leden

kaas

Verslag van de 93e NCB-Bondsdag gehouden op zaterdag 16 september 2017 te Maarssen.

Op deze Bondsdag gingen we een vaartocht maken over de rivier de Vecht.Ook hier was het vroeg opstaan voor de deelnemers. De dag begon al goed, met stromende regen. En de weergoden hebben ons deze dag niet verlaten tot we naar huis gingen.
Maar dat kon de goede sfeer, die er eenmaal was, nadat alle deelnemers waren gearriveerd, niet bederven.
Ze bleven zich allemaal uitstekend te vermaken, ondanks dit slechte weer.
Voordat de eerste begroeting had plaats gevonden werd het Appel Nominaal gehouden.
Daar bleken 65 personen aanwezig te zijn. Door dat dit een Bondsdag was, hadden we genodigden van de volgende afdelingen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Oost Nederland. Dus uit alle windstreken van ons land.

Daarna was de begroeting door de voorzitter en zij vermelde dat dhr. J van Andel wegens ziekte er niet bij aanwezig kon zijn.
Voorts waren we binnen een half uur bij de kaasboerderij zijn, waar we uitleg over alles wat betreft de kaasmakerij kregen. We werden daar voorzien van allerlei stukjes kaas, drinken en zelfgemaakt ijs.
Men kon daar ook producten kopen, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Na dit bezoek werd ons een heerlijk kopje koffie/thee geserveerd met gebak, op de “Silver Cloud”.
Wat opmerkelijk was dat door het regenachtige weer, men weinig naar buiten kon kijken en vermaakte de genodigden zich door veelvuldig onderling contact.
Eerst werd door de voorzitter toestemming gevraag om foto’s te maken die voor b.v de website gebruikt zouden worden. Er werd geen bezwaar gemaakt.

De kapitein stelde de medewerksters en zichzelf voor.
Daarna opende de voorzitter de Bondsdag met gebed en las ze voor Galaten 5: 22 en gaf ze daarover tekstuitleg.
Gedurende de verdere tocht over de Vecht, gingen we langdurig aan het diner. Het was een Koninklijke maaltijd die iedereen zich goed liet smaken.
Het rook lekker, want we kregen eerst, U raad het al, geen tomatensoep, maar …. kippensoep.
Dan werd de het eten opgediend, heerlijke tuinboontjes in
saus, krielaardappeltjes, kip en jus en appelmoes.
Toen dat genuttigd was kwam het fruitdessert.
Niet te vergeten ijstaartje toe. O ja, niet te vergeten de koffie/thee als sluitstuk.
Dhr. H. van den Berg deed het dankgebed

Ondertussen voeren we weer langs de plaats Nieuwersluis, die onderhand langzamerhand wel bekend is geworden bij de meeste genodigden.
De tijd snelde, ondanks het waterige weer, voort en voor we het wisten, konden we weer huiswaarts keren, na een zeer geslaagde dag.
Toch wil ik op deze plaats het Bondsbestuur bedanken voor het vele werk dat zij hier aan hadden. Hun missie is geslaagd.
Dan wil ik ook de vrijwilligers-(sters) van harte bedanken voor hun
onnoemelijke inzet.
Want zonder die inzet was de missie niet geslaagd.
En tenslotte de bemanning van de “Silver Cloud”, is allerzins een groot applaus waard.
De bediening was uitmuntend. Niets was te veel.
Heerlijk om zo’n dag mee te mogen maken.
Daar kunnen we op terug kijken.
Hopelijk tot volgend jaar.

 

Door: D.J. van ’t Hoog

0 comments on “93e Bondsdag maakt fijnproevers van NCB-ledenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *