Van het bestuur: hoera, hoera het is zover!!!

24 april 1924 – 24 april 2024 100 jaar NCB,  dat gaan we natuurlijk vieren. Hou daarvoor zaterdag 14 september 2024 vrij. Klik hier voor meer informatie.

Adriana Cornelia (Jeanne) Diepenhorst-de Gaay Fortman is de vrouwenemancipatie ver vooruit met haar sociale activiteiten. Begin twintigste eeuw neemt zij het initiatief voor het oprichten van een christelijke vrouwenbond en een christelijke blindenbond. Zo begon het en de hele eeuw door is er aandacht geweest voor de NCB. Vele besturen kwamen en komen. Er is heel veel ondernomen voor onze leden. HIJ was er al die tijd bij en ook nu nog. Dat is een wonder op zichzelf.

U zult de komende tijd nog veel meer over het verleden lezen. Bij ons ledenblad ‘Onze Gids’ is er een prachtige bijlage meegestuurd. De heer Harm Pierik zijn stukjes (die hij schreef over het verleden van de NCB, zie: https://ncb-belangen.nl/toerusting/ncb-100jaar/geschiedschrijving) zijn hiermee gebundeld. Hij heeft veel werk verricht voor onze vereniging, archiveren was zijn specialiteit en het inbinden van alle jaargangen van de gidsen.

Vandaag is het Pasen, wat een Heilsfeit. Laten we daar geregeld bij stilstaan en in gedachten alle lasten bij het kruis afleggen. Hij Leeft!

Hartelijke groet van An den Dunnen, voorzitter